عمل جراحی لثه

جراحی لثه چیست؟

بسیاری از افراد در سرتاسر دنیا ممکن است به بیماریهای لثه مبتلا گردند. بسیاری از این بیماریهای لثه برای درمان نیاز به جراحی دارند. جراحی لثه چیست؟ انواع جراحی لثه چیست؟ این سوالات و خیلی سوالات دیگر برای مردم ممکن است رخ دهد. در این مطلب به برخی از این سوالات پاسخ می دهیم.

عمل جراحی لثه چیست؟

جراحی لثه، یک عمل سرپایی است که معمولا در مطب یا کلینیک دندانپزشکی انجام می گردد. برای درمان برخی بیماریهای لثه و نقص های لثه، همچون عفونت لثه، نیازبه جراحی لثه می باشد. معمولا به این نوع جراحی، عمل پریودنتال گفته می شود. جراحی لثه انواع مختلفی دارد. در این مطلب برخی از پرکاربردترین جراحی لثه ها را برایتان به اختصار شرح می دهیم.

انواع جراحی لثه

مهمترین موارد جراحی های لثه که انجام می پذیرند عبارتند از:

  • جراحی خارج کردن کیست و تومور از لثهدر صورت مشاهده توده در لثه این عمل انجام می پذیرد. تومور یا کیست را از لثه جدا میکنند. سپس به آزمایشگاههای پاتولوژی منتقل می کنند. درنهایت با توجه به نتایج آزمایش ادامه درمان انجام می پذیرد. توده های داخل دهان معمولا بصورت برجستگیهای غیر طبیعی درون لثه و دهان دیده می شوند. این توده هامعمولا در معاینات دوره ای پیدا می شوند.
  • جراحی افزایش طول تاجممکن است ارتفاع دندان کم باشد و نیاز به نصب روکش بر روی آن باشد. ممکن است پوسیدگی دندان به نواحی زیر لثه منتقل شود. در این موارد و موارد مشابه قبل از انجام درمان های ترمیم و یا روکش این عمل لازم میباشد. طی جراحی افزایش طول تاج، کمی از لثه فرد حذف می گردد و دندان آماده درمان میگردد.
  • جراحی اپیکواگر عفونت به انتهای ریشه دندان نفوذ کند، جراحی اپیکو انجام می پذیرد. بعبارت دیگر جراحی اپیکو برای خارج کردن عفونت از ریشه دندان انجام می شود. عفونتهایی که منجر به اپیکو میگردند، معمولا بعد از عصب کشی از بین می رود. در برخی موارد ممکن است عفونت پس از عصب کشی باقی بماند. در این مورد به کمک جراحی لثه، عفونت انتهای ریشه را حذف می کنیم. آبسه و حساسیت دندان به ضربه از علائم این عفونتها می باشد.
  • جراحی حذف پاکتاز رایج ترین مشکلات دندان در صورت رعایت نکردن بهداشت دهان ودندان، ایجاد جرم دندان می باشد. ممکن است جرم بیش از حد گسترش یابد و اتصال بین دندان و لثه را از بین ببرد. دراین ناحیه یک محیط خالی ایجاد می گردد که محل تجمع غذا و باکتریها می باشد. در نتیجه بوی بد دهان، التهاب و عفونت لثه ایجاد می گردد. در این مورد با استفاده از جرم گیری و جراحی لثه، بافتهای آلوده و پلاکها از محیط حذف می گردد. و در نهایت اتصال بین دندان و لثه مجددا برقرار می گردد.
  • جراحی پریودنتالاگر مبتلا به بیماری لثه گردید و اقدام به درمان ننمایید، عواقبی در انتظارتان می باشد. در این حالت علاوه بر آسیب به لثه، استخوان فک و ریشه دندان ممکن است آسیب ببینند. در این صورت با انجام جراحی پریودنتال مشکلات وارده به استخوان و ریشه دندان و لثه را برطرف میکنند.
  • جراحی لیفت لثهاین عمل یک درمان زیبایی مدرن می باشد. این نوع جراحی در دندانهای جلو و برای بلندتر دیده شدن آن انجام می گردد. این عمل برای زیباسازی طرح لبخند انجام می پذیرد.
  • جراحی پیوند ایمپلنت در استخوانبرای کاشت ایمپلنت باید لثه برش بخورد. سپس پایه های ایمپلنت درون لثه قرار می گیرد. ودر نهایت لثه بخیه زده می شود. این جراحی یکی از رایج ترین انواع جراحی لثه می باشد.

سخن پایانی

در این مطلب برخی از پرکاربردترین جراحی های لثه را برایتان شرح دادیم. توصیه ما به شما این است که بیماریهای لثه را به هیچ وجه شوخی نگیرید. در صورتیکه که کوچکترین موضوع غیر عادی در دهانتان و بخصوص در لثه هایتان مشاهده نمودید، سریعا به پرشک متخصص مراجعه نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *