شایع ترین زخم های دهان

شایع ترین زخم های دهان

همه ما حداقل یکبار دچار زخم های دهان شده ایم. یک بافت قرمز رگ ملتهب در اطراف یک لکه سفید یا زرد رنگ بر روی بخشی از فضای داخلی دهان بوده است. این زخم ها دردناک می باشند. معمولا این قبیل زخم ها داخل گونه ها، زیر زبان و کف دهان بوجود می آیند. در این مطلب قصد داریم راجع به این زخم ها صحبت نماییم.

آفت چیست؟

به زخم های دهان آفت دهانی گفته می شود. آفت دهانی از رایج ترین ضایعات دهانی می باشد. این مشکل معمولا ارثی می باشد. در رابطه با جنسیت در بانوان بیشتر از آقایان رخ می دهد. آفت های دهانی بسیار دردناک می باشند. معمولا کوچک و در سایز کمتر از دو میلیمتر می باشند. در صورت ابتلا معمولا موقع خوردن و صحبت نمودن بسیار اذیت میکند.

زخم های آفتی دهان

زخم های آفتی از ضایعات و بیماریهایی هستند که تقریبا تمام افراد چند بار به آن مبتلا شده اند. این آفتها در سه نوع طبقه بندی شده اند، که در زیر به آنها اشاره می نماییم.

زخم های کوچک آفتی

این زخمها دارای سایز کوچک، زردرنگ و بابافت قرمز نه چندان بزرگ در اطراف آن می باشند. فراوانترین نوع زخم های دهانی می باشند. دوره درمان این گونه زخم ها بین 7تا 10 روز می باشد. به این زخم ها در برخی منابع زخم شانکر هم گفته می شود. معمولا این زخم ها درد تقریبا کم تری نسبت به سایر زخم ها دارند.

زخم های بزرگ آفتی

این زخم ها بزرگتر از زخم های گروه قبلی می باشند. دوره درمان آنها هم بین 2 هفته تا گاها چند ماه به طول می انجامد. سایز این زخمها معمولا از 10 میلیمتر بزرگتر می باشند. این گونه زخم ها عمقی می باشند و جای آنها باقی می ماند. ایین زخم ها معمولا انفرادی میباشند.

زخم های هرپتی فرم

در برخی منابع به این قبیل زخمها تبخال هم گفته می شود. بر عکس زخم های بالا، این زخم ها بصورت خوشه ای و در گروههای 10 تا 100 تایی می باشند. سرعت انتشار این زخم ها بسیار بالاست و در بانوان بیشتر رخ می دهند. دوره درمان این زخم ها بین دو هفته تا چند ماه می باشد.

زمان مراجعه به پزشک

اگر دهانتان آفت زد و بیش از سه هفته خوب نشد، حتما به پزشک متخصص بیماری دهان مراجعه نمایید. از این زخم ها توسط پزشک متخصص در شعبه شرق مجموعه کلینیک های دندانپزشکی نگین  بیوپسی انجام می گردد. سپس نمونه بیوپسی به آزمایشگاه ارسال می گردد. شاید بگویید چه نیازی به این مسئله می باشد. یکی از جدی ترین نشانه های انواع سرطان همین آفت دهان می باشد. پس هرگز این زخم دهانی را دست کم در نظر نگیرید.

علت ایجاد زخم های دهان چیست؟

عوامل زیادی باعث به وجود آمدن زخم های دهانی می شوند. ز جمله مهم ترین این عوامل می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • حساسیت به خمیر دندان
  • خوردن غذاهای سفت که باعث زخم شدن دهان گردد
  • سوزاندن دهان براثر خوردن نوشیدنی یا غذای داغ
  • مسواک زدن نادرست
  • گاز گرفتن داخل گونه یا زبان
  • برخورد قسمتهای دهان یا زبان با دندانهای تیز یا شکسته
  • استرس
  • دلایل عصبی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *